2016. máj 18.

Sült habos pitetorta

írta: kiss.maja.lilien
Sült habos pitetorta

6-8 adag

elkészítési ideje:4 óra(sütéssel,hűtéssel)

hozzávalók:

tésztához:

170 gramm keksz

70 gramm vaj

40 gramm kristálycukor

töltelékhez:

2 nagy citrom leve és reszelt héja

40 gramm kukoricaliszt

2 tojássárga

70 gramm porcukor

habhoz

3 tojásfehérje

120 gramm cukor

Egy kis lábosban alacsony lángon megolvasztjuk a vajat majd alaposan elkeverjük benne a cukrot és a darált kekszet.A kekszes masszát egy 23 cm átmérőjű tűzálló formába tesszük.

A citrom héját és levét egy tálban simára dolgozzuk a kukoricaliszttel.Egy közepes méretű lábosban felforralunk 3 dl vizet majd ráöntjük a kukoricalisztes keverékre.A már vizes masszát visszaöntjük a lábosba és további 3 perc alatt folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.A lábost levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tojássárgákat és a porcukrot majd addig főzzük amíg igazán sűrű nem lesz.Kicsit várunk hogy hűljön és ráöntjük a vajas cukros kekszre.A tojásfehérjét lágy habbá verjük majd kanalanként hozzá adjuk a cukrot.Addig verjük amíg kemény hab nem lesz.A habot rámerjük a citromos kekszre és 170' fokon 3-as fokozaton addig sütjük amíg a hab aranybarna nem lesz kb. 38 perc.

Hidegen és melegen egyaránt tálalható!

Jó étvágyat!

Szólj hozzá