Sült habos pitetorta
6-8 adag
elkészítési ideje:4 óra(sütéssel,hűtéssel)
hozzávalók:
tésztához:
170 gramm keksz
70 gramm vaj
40 gramm kristálycukor
töltelékhez:
2 nagy citrom leve és reszelt héja
40 gramm kukoricaliszt
2 tojássárga
70 gramm porcukor
habhoz
3 tojásfehérje
120 gramm cukor
Egy kis lábosban alacsony lángon megolvasztjuk a vajat majd alaposan elkeverjük benne a cukrot és a darált kekszet.A kekszes masszát egy 23 cm átmérőjű tűzálló formába tesszük.
A citrom héját és levét egy tálban simára dolgozzuk a kukoricaliszttel.Egy közepes méretű lábosban felforralunk 3 dl vizet majd ráöntjük a kukoricalisztes keverékre.A már vizes masszát visszaöntjük a lábosba és további 3 perc alatt folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.A lábost levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tojássárgákat és a porcukrot majd addig főzzük amíg igazán sűrű nem lesz.Kicsit várunk hogy hűljön és ráöntjük a vajas cukros kekszre.A tojásfehérjét lágy habbá verjük majd kanalanként hozzá adjuk a cukrot.Addig verjük amíg kemény hab nem lesz.A habot rámerjük a citromos kekszre és 170' fokon 3-as fokozaton addig sütjük amíg a hab aranybarna nem lesz kb. 38 perc.
Hidegen és melegen egyaránt tálalható!
Jó étvágyat!