2016. máj 23.

Német túrótorta

írta: kiss.maja.lilien
Német túrótorta

12 adag

előzőnap elkészíthető

Hozzávalók:

Tésztához:

180 gramm finomliszt

120 gramm margarin vagy vaj

60 gramm porcukor

1 tojássárga

1 nagy citrom reszelt héja

Töltelékhez:

100 gramm áttört zsíros tehéntúró

350 gramm porcukor

5 tojás

4 evőkanál tej

30 gramm finomliszt

2 tojássárga

1 nagy citrom reszelt héja

Először elkészítjük a tésztát.Összekeverjük a lisztet,vajat,porcukrot,tojássárgát és a citrom reszelt héját.Ebből a masszából egy cipót formázunk és 1 órára a hűtőbe hűlni hagyjuk.

A tészta kb. felével kibélelünk egy 25 cm átmérőjű sütőformát a sütőbe 200'C 6-os fokozaton 8 perc alatt aranybarnára sütjük.A formába hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a tölteléket.Egy nagy tálba robotgéppel simára keverjük a túrót majd apránként hozzáadjuk a porcukrot.Beleadjuk a lisztet,tejet,citrom reszelt héját,tojásokat és a tojássárgát majd további 5 percig keverjük.

A maradék tésztát a sütőforma oldalára tesszük úgy hogy kb. 1 cm-re legyen a szélétől figyelve a két adag tészta illesztésére!Beleöntjük a túrós masszát.230'C 8-as fokozaton 12 percig sütjük a túrótortát ekkor levesszük a hőfokot és 150'C 2-es fokozaton a tortát még további 45 percig sütjük ha ezzel is megvagyunk kikapcsoljuk a sütőt és a tortát benne hagyjuk 30 percet. Utána fémrácson teljesen kihűtjük és legalább 4 órára a hűtőbe teszük( legjobb a egy egész éjszakát).

Díszítésnek gyümölcsöket ajánlok és ezeknek a felforralt besűrített levét.

Jó étvágyat!

img_20160306_151426.jpg

 

Szólj hozzá