Német túrótorta
12 adag
előzőnap elkészíthető
Hozzávalók:
Tésztához:
180 gramm finomliszt
120 gramm margarin vagy vaj
60 gramm porcukor
1 tojássárga
1 nagy citrom reszelt héja
Töltelékhez:
100 gramm áttört zsíros tehéntúró
350 gramm porcukor
5 tojás
4 evőkanál tej
30 gramm finomliszt
2 tojássárga
1 nagy citrom reszelt héja
Először elkészítjük a tésztát.Összekeverjük a lisztet,vajat,porcukrot,tojássárgát és a citrom reszelt héját.Ebből a masszából egy cipót formázunk és 1 órára a hűtőbe hűlni hagyjuk.
A tészta kb. felével kibélelünk egy 25 cm átmérőjű sütőformát a sütőbe 200'C 6-os fokozaton 8 perc alatt aranybarnára sütjük.A formába hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a tölteléket.Egy nagy tálba robotgéppel simára keverjük a túrót majd apránként hozzáadjuk a porcukrot.Beleadjuk a lisztet,tejet,citrom reszelt héját,tojásokat és a tojássárgát majd további 5 percig keverjük.
A maradék tésztát a sütőforma oldalára tesszük úgy hogy kb. 1 cm-re legyen a szélétől figyelve a két adag tészta illesztésére!Beleöntjük a túrós masszát.230'C 8-as fokozaton 12 percig sütjük a túrótortát ekkor levesszük a hőfokot és 150'C 2-es fokozaton a tortát még további 45 percig sütjük ha ezzel is megvagyunk kikapcsoljuk a sütőt és a tortát benne hagyjuk 30 percet. Utána fémrácson teljesen kihűtjük és legalább 4 órára a hűtőbe teszük( legjobb a egy egész éjszakát).
Díszítésnek gyümölcsöket ajánlok és ezeknek a felforralt besűrített levét.
Jó étvágyat!