2016. máj 20.

Csokoládékrémes pitetorta

írta: kiss.maja.lilien
Csokoládékrémes pitetorta

8 adag

előző nap elkészíthető

hozzávalók:

tésztához:

120 gramm zsíros keksz vagy teasütemény

90 gramm puha vaj

krémhez:

30 gramm vaj 

50 gramm kukoricaliszt

10 gramm + 1 kávéskanál porcukor

4.5 dl tej

90 gramm étcsokoládé

2 tojássárga

1/2 kávéskanál vaníliaaroma

díszítés

30 gramm dióbél

tejszínhab ízlés szerint

Ledaráljuk a kekszet és összekeverjük a vajjal.Egy 20-23 cm átmérőjű tűzálló tálat kibélelünk a vajas kekszes masszával.Előmelegítjük a sütőt 190'C 5 fokozatra és 8 percre a sütőbe tesszük.

Ezalatt elkészítjük a csokoládékrémet.Egy lábosba összekeverjük a darabokra tört csokit a kukoricalisztet,cukrot és a tejet.Közepes lángon állandóan kevergetve besűrítjük,kb. 1 percig főzzük.Egy csészében felverjük a tojássárgákat majd hozzáadunk egy kevés csokoládékrémet.A tojásos keveréket beleöntjük a lábosban miközben folyamatosan keverjük.Addig főzzük amíg besűrűsödik.Ekkor hozzáadjuk a vaníliaaromát majd a vajat.A csokoládékrémet a kekszes alapra öntjük majd zsírpapírral letakarjuk hogy ne bőrösödjék be.A pitetortát 3 órát hűlni hagyjuk majd ízlés szerint tejszínhabbal és dióbéllel díszítjük.

 

Szólj hozzá