Csokoládékrémes pitetorta
8 adag
előző nap elkészíthető
hozzávalók:
tésztához:
120 gramm zsíros keksz vagy teasütemény
90 gramm puha vaj
krémhez:
30 gramm vaj
50 gramm kukoricaliszt
10 gramm + 1 kávéskanál porcukor
4.5 dl tej
90 gramm étcsokoládé
2 tojássárga
1/2 kávéskanál vaníliaaroma
díszítés
30 gramm dióbél
tejszínhab ízlés szerint
Ledaráljuk a kekszet és összekeverjük a vajjal.Egy 20-23 cm átmérőjű tűzálló tálat kibélelünk a vajas kekszes masszával.Előmelegítjük a sütőt 190'C 5 fokozatra és 8 percre a sütőbe tesszük.
Ezalatt elkészítjük a csokoládékrémet.Egy lábosba összekeverjük a darabokra tört csokit a kukoricalisztet,cukrot és a tejet.Közepes lángon állandóan kevergetve besűrítjük,kb. 1 percig főzzük.Egy csészében felverjük a tojássárgákat majd hozzáadunk egy kevés csokoládékrémet.A tojásos keveréket beleöntjük a lábosban miközben folyamatosan keverjük.Addig főzzük amíg besűrűsödik.Ekkor hozzáadjuk a vaníliaaromát majd a vajat.A csokoládékrémet a kekszes alapra öntjük majd zsírpapírral letakarjuk hogy ne bőrösödjék be.A pitetortát 3 órát hűlni hagyjuk majd ízlés szerint tejszínhabbal és dióbéllel díszítjük.